Saturday, December 1, 2012

Mutiara As-Syifa


High Alkaline Drink with Doa & Yassin

BOTANIC DRINK
pH 8.5-10.5

Indication : It helps to boost the elimination of toxins from the body besides stabilizing body liquid .

Ingredient : Distilled water , Pearl Extract , Calcium , Magnesium 

Manufactured by,
Dr. Eyes Marketing,
A26, Pasar Moden Seksyen 6,
40000 Shah Alam
__________________________________________________________________________

Okay sekian info yang aku dapat dari pengeluar , air ni pH dia 8.5-10.5 . Yang istimewa dan menarik tentang air ni ialah , setiap individu yang minum akan rasa lain lain . Sebabnya , rasa air ni depends pada keadaan badan kita . 

Menarik kan ? Contoh macam aku , aku mula mula minum memang pahit sangat sangat . Bayangkan macam mana nak minum air yang pahit . eeee tak sedap ! Bila refer pada dia punya table yang explain kenapa rasa macam tu , kenapa rasa masam , kenapa rasa masin , betullah macam kat table tu cakap kalau rasa pahit ni ada yang tak kena pada usus dan ada masalah angin . Badan aku memang berangin . Macam mak nenek . Pantang makan makanan yang berangin dan sejuk macam pulut , nangka , cempedak , mula la berangin perut dan asyik sendawa je . 

Seperti yang kita tahu badan kita ni berasid , dengan makan macam macam nya , jadi air ni berfungsi untuk neutral kan dan stabil kan balik kandungan cecair dalam badan . Macam Mama cerita , ada anak saudara kawan Mama ni , minum terus muntah , sebab terlalu banyak toksin dalam badan . 

So far aku dah minum berbelas botol dah . Air ni kena minum sampai rasa payau atau manis . Maknanya organ dalam badan dah okay . Lepas aku minum botol ke tujuh baru aku rasa manis . So far ok la , dah kurang berangin badan ni . 

Okay jom kita tengok jadual rasa dan dia punya penerangan tu .

MASAM 
Jantung -  Jantung sudah lemah /arteri jantung tersumbat menyebabkan perjalanan darah ke jantung tidak lancar.
Usus kecil - 
Bila usus kecil tidak mampu menyerap nutrien dari makanan menyebabkan badan lemah dan malnutrisi.
Oleh sebab itu orang ini selalunya:-
kurang tenaga,berdebar,mengah,berpinar-pinar bila terlalu aktif
Senggal badan,dada & lenggoh bahu/tangan kiri

HANYIR 
Buah pinggang , P.kencing , K.Prostat , Ovari - Hormon Buah pinggang & p.kencing gagal mencuci & membuang toksin dari badan. Peredaran darah tidak lancar & kotor.
Oleh sebab itu orang ini selalunya:-
Sakit pinggang,kebas kaki-tangan,
Kencing tak lawas/kerap/tak tos
Masalah kewanitaan-haid,sengugut,keputihan dll
Gangguan kelelakian – pre-ejekulasi dll

KELAT
Perut , Usus besar , Limpa , Paru-paru , (kelat kuat – Asma) - Limpa mengeluarkan enzim utk mencerna makanan. Bila limpa bermasalah, asid & bacteria berlebihan - badan terpaksa ambil kalsium/alkali dari tulang belakang untuk neutralkan asid
Oleh sebab itu orang ini selalunya:-
Proses penghadaman sering terganggu
Buang air besar lama/tak lawas(boleh kena buasir)
Kaki/tangan lengoh-lengoh/sejuk/kebas
Kronik – makan sawi keluar sawi(tak hancur)
Berjerawat,berdengkur,keguguran rambut dll
Badan kurang oksigen/klorofil spt perokok,obesity

PAHIT
Hati , Pundi hempedu , Darah banyak asid, toksid ,logam berat keracunan atau kolestral
Oleh sebab itu orang ini selalunya:-
Banyak angin & masalah resdung /alergik, sakit kepala, gout, sakit belikat dan leher
Boleh kena gastrik ulser angin medu/uluran angin ahmar (stroke)
Tekanan darah tinggi/rendah (tidak stabil/keturunan)

LOYA 
Psikiatrik , Saraf cedera Selalu tension/tekanan emosi
Ada angota tertentu yg tercedera saraf
Oleh sebab itu orang ini selalunya:-
Lemah badan, kurang tenaga zahir & batin/dingin terhadap pasangan
Ada angota badan tertentu sakit-sakit/cedera
Berpinar-pinar,pening bila over active
Boleh kena sawan,nyanyok, Parkinson,pemarah

MUNTAH 
Urat saraf , Buah pinggang , Lebih toksid dalam badan (steroid, dadah, arsenik, dsb)
Oleh sebab itu orang ini selalunya:-
Lemah-senggal tubuh badan
Lemah tenaga zahir & batin

MASIN 
P.kencing , Otot jantung lemah , Otot jantung lemah untuk mengepam darah & P.Kencing,buah pinggang kurang air (badan kekurangan air)
Oleh sebab itu orang ini selalunya:-
Biasa kencing tak lawas,kekuningan,kotor
Boleh kena batu karang
Lemah-lemah/kurang tenaga

BERANGIN 
Tulang Ketumpatan tulang berkurang/osteoporosis/tulang rapuh
Boleh kena ostreoporosis/patah tulang & sendi
Urat-saraf sentiasa tegang,kejang bila over active

PAYAU 
Organ normal Jika rasa payau sahaja sistem organ dalaman adalah normal

MANIS 
Organ dlm keadaan baik Jika rasa manis selepas rasa-rasa yang lain, ini menandakan orang itu ada amalan penjagaan kesihatan, spt makan jamu, vitamin, selalu bersenam dsb.
Jika rasa manis sahaja bermakna organ dalaman berfungsi dengan baik.

* Nota rawatan: Untuk organ dalaman kembali normal sila minum 2 hingga 3 botol sehari sehingga rasa manis dan payau.


__________________________________________________________________________

Sesiapa yang berminat boleh klik sini dan hubungi nombor yang tertera.

14 comments:

Anonymous said...

assalam..saya di shah alam...macam mane nk dptkn air mutiara ni??

Huda said...

sy berminat nk order.. nk tau lebih details psl air ni. tq!

syazwani sulaiman said...

untuk yg berada di Shah Alam, boleh dptkan di Masjid Shah Alam, koperasi masjid ada jual air ni. :)

syazwani sulaiman said...

Hai Huda, boleh saya tahu awak di mana? RM86 sekotak.

Unknown said...

Thanks Nini for your info....
Nanti bolehlah order dgn mama Nini.

Unknown said...

Thanks Nini for your info....
Nanti bolehlah order dgn mama Nini.

syazwani sulaiman said...

my pleasure. insyaAllah thank you. :)

Anonymous said...

salam..harga sekotak tu dah fix or boleh kurang lagi? sy tinggal area shah alam.

syazwani sulaiman said...

Waalaikumsalam. kalau tinggal area shah alam boleh pergi beli di koperasi masjid shah alam. :)

Anonymous said...

Assalamualaikum. Saya dduk seremban. Nak beli camner?

mamachoice said...

klu beli kat koperasi masjid shah alam boleh dpt rm86 sekotak ker? K beli ngan syazwani jer

Anonymous said...

assalamualaikum.saya tinggal di gombak kl..mcm mn nk dapatkan air ni

syazwani sulaiman said...

@mamachoice - yeap, sama atau mungkin lebih murah. sebab saya pun ambil dari sana. :)

syazwani sulaiman said...

Anonymous - Wasalam, boleh dapatkan di koperasi masjid Shah Alam. :)